Lappi: Ogier-nek plusz lökést adott a Tanak elleni vereség

2019-ben Sebastien Ogier és Esapekka Lappi alkotta a Citroen pilótapárosát, a francia klasszis viszont 2020-ra átigazolt a Toyotához – ez aztán elindította a lavinát, a Citroen kiszállt a sorozat csúcskategóriájából, Lappinak pedig új csapat után kellett néznie. A finn versenyző végül az M-Sportnál talált ülést magának, de mint mondta, őt meglepte, hogy Ogier nem vonult vissza.

“Meglepődtem azon, hogy Seb még folytatta ebben a szezonban, azt gondoltam, hogy abba fogja hagyni. Úgy tűnik, hogy a Tanak elleni tavalyi vereség adott neki egy lökést. Azt nem tudom, hogy mit fog csinálni a ralizás után az Extreme-E-n kívül, de biztos, hogy valamit vezetni fog” – idézi Lappi szavait a témában az Autosport.

Azt viszont hozzátette, hogy egy év alatt is sokat tanult Ogier-től, már ami a részleteket illeti. “Szerencsés vagyok, hogy toppilótákkal dolgozhattam az utóbbi három évben, de a legtöbbet Seb jelentette tavaly. A legnagyobb különbséget az jelentette, ahogy koncentrált az apró részletekre. Nem feltétlenül az autó beállításait tekintve, inkább minden másban, ami nem az autó vezetése: a csapat, az információk, a gumiválasztás. Ez olyan, amit még nem láttam korábban.”

Related posts