Ogier frusztrált, de bizakodó

2013 óta először kapott ki Monte-Carlóban Sebastien Ogier, miután “csak” második lett Thierry Neuville mögött. Nem tagadja, hogy emiatt van benne némi keserű érzés.

“Nem tagadhatjuk, hogy van bennünk némi csalódottság amiatt, hogy véget ért a szériánk ezen a legendás futamon. Van emiatt egy kis frusztráció, amiért nem én állok a dobogó legfelső fokán a Montén” – idézi Ogier szavait a WRC.com.

“Viszont a 22 pont az első toyotás versenyen egyértelműen biztató eredmény. Jó alapot ad ez a szezon hátralévő részére, egyrészt mert jó a hangulat a csapaton belül, másrészt mert jól éreztem magam az autóban. Ugyan javulnunk kell a következő futamokon, de a teljesítmény megvolt és a Yaris WRC-ben lévő potenciál tagadhatatlan. Alapvetően ez egy remek eredmény a szezon kezdeteként és muszáj erre koncentrálnunk” – magyarázta a francia.

“Ami hiányzott, az az autó megfelelő ismerete. Ha az meg lett volna, akkor kicsit jobban elengedhettem volna magam a nehéz körülmények között és talán kicsit több kockázatot vállalhattam volna, de én nem az vagyok, aki erőlteti a dolgokat, ha nem azt érzi megfelelőnek. Ott (Tanak) drámai balesete is azt erősíti bennem, hogy tartsak ki a stratégiám mellett, maradjak a komfortzónámban és bízzak az érzéseimben.

Related posts