Juniorprogramot indított a Hyundai – öt pilótát támogat

A raliban nem megszokott az, ami a formulaautózásban főleg a Red Bullnak köszönhetően már igen, vagyis hogy egy topcsapat juniorprogramot futtat és sok pénzt, energiát áldoz arra, hogy fiatalokat versenyeztessen – a Hyundai azonban most bevezette ezt ebbe a szakágba is. A csapat tavaly már futtatott egy programot, akkor még öt TCR-pilótából állt a csapat, így a túraautózásban voltak jelen, most viszont már a ralira is kiterjesztették ezt.

A Hyundai jelenleg konstruktőri címvédő a rali-vb csúcskategóriájában, náluk versenyzik az egyéni világbajnok, de nagy erőkkel fejlesztik az R5-ös autójukat is – gyári támogatással indítanak csapatot a WRC2-ben és idénre jelentős fejlesztéseket raktak a kategóriában indított autóikba. Emellett pedig ide is bejelentettek öt pilótát: Ole Christian Veiby és Nikolay Gryazin versenyez a WRC2-ben, szintén R5-össel, de a WRC3-ban indul az ő juniorjukként Pierre Louis Loubet, illetve csatlakozott hozzájuk még a kétszeres belga junior bajnok Gregoire Munster, illetve a korábbi brit junior bajnok Callum Devine, aki egyébként novemberben a Nyíregyháza Ralin versenyzett és állt dobogóra. Munster egy-két WRC-futamon kap majd autót, Devine-t pedig az Európa-bajnokságon indítják, így őt ismét megnézhetjük majd Magyarországon is.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vezetője szerint tavaly nagyon sikeres volt a junior programjuk, úgyhogy természetes volt számukra, hogy a raliban is megpróbálják – ilyenre eddig még nem volt példa ebben a sportágban, kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz sikeres.

fotó: Hyundai Motorsport

Related posts