Monte: Neuville fordított, már ő vezet

Thierry Neuville-ről szólt a Monte-Carlo Rali utolsó napjának első fele, hiszen mindkét reggeli szakaszt a Hyundai belga pilótája nyerte, ráadásul nem is kis különbségekkel: Elfyn Evansnek összesen 10,4, Sebastien Ogier-nek pedig 12,7 másodpercet osztott ki ezen a két pályán.

Ez azt jelenti, hogy Neuville a harmadik helyről át is vette a vezetést és az utolsó két gyorsasági (amik ugyanezek lesznek, mint a reggeliek) előtt négy másodperccel vezet Evans, illetve 11,2-vel Ogier előtt – pedig a belga szerint az utolsó pályára nem éppen jó a Hyundai, túl szűk kanyarok vannak, az autó pedig túl nagy ezekhez. Ogier szerint sem a gumik, sem a beállítások nem működnek jól, valahogy nincs meg a tempó, Evans pedig magában kereste a hibát a második szakaszon összeszedett lemaradása miatt.

Közben a negyedik helyet Esapekka Lappi átvette Sebastien Loebtől, a francia legenda ugyanis lecsúszott az útról és a nézők tették vissza, úgyhogy a finn fordos megelőzte – mivel tegnap óta rendszeresen meg is veri, így jó helyzetben van és megmentheti a Ford hamar elúszó futamát.

10:55-től jön a mai harmadik szakasz, majd 12:18-tól a mindent eldöntő power stage!

fotó: Hyundai Motorsport

Related posts