Ogier: Jobb a Montén menni először az új autóval

Sebastien Ogier hatszor nyerte már meg a Monte-Carlo Ralit, itt verhetetlen volt a Forddal és tavaly a Citroennel is, úgyhogy természetesen erre készül új csapatával, a Toyotával is – ha valahol, akkor itt biztosan esélyesnek számít a hatszoros világbajnok.

“A Monte egy olyan verseny, ahol nincs mindig szükség az autó 100%-os teljesítményére. Ez inkább arról szól, hogy okosak legyünk a gumikkal és jól megértsük a körülményeket, illetve hogy hogyan változnak. Jobb itt kezdeni egy új autóval, mint mondjuk Finnországban, ahol minden egyes tizedmásodpercet ki kell sajtolni az autóból” – idézi Ogier szavait a WRC.com.

“Számomra az lesz a legfontosabb, hogy jól érezzem magam az autóban. Nem könnyű, amikor nem ismerjük a technikát és nem tudjuk, hogy hol vannak a határai, de ha jól érezzük benne magunkat, az önbizalmat ad, ami a változó körülmények között főleg fontos” – magyarázta.

Majd hozzátette: az utóbbi négy évből ez lesz a harmadik, amit vadonatúj autóval kezd meg, úgyhogy kicsit hozzászokott már ehhez – reméli, hogy ismét gyorsan fog alkalmazkodni.

Related posts