Ogier még mindig nem elégedett a Citroennel

Sebastien Ogier és a Citroen volt a Török Rali legnagyobb nyertese, hiszen a riválisok hibái mellett a francia megszerezte idei harmadik győzelmét, csapattársa, a nagyon jól teljesíytő Esapekka Lappi pedig a második helyre ért be. Az utóbbi évek verhetetlen világbajnoka azonban továbbra sem elégedett az autóval, bár némi fejlődést azért tapasztalt ezen a futamon.

“Nyertünk és természetesen boldog vagyok emiatt. Most erős volt az autó, megbízhatóan működött és a tempó sem volt rossz. Minden azonban nincs rendben még ettől. Kielégítő hétvége volt, de dolgoznunk kell tovább” – idézi Ogier szavait az Autosport.

“Még mindig gyorsulnunk kell. Németországban szinte vezethetetlen volt az autó, utána volt egy megbeszélésünk a csapattal és elmondtam, hogy ebben a helyzetben együtt kell maradnunk, össze kell tartanunk és még keményebben dolgozni. Szerintem túl sok változtatás nem történt azóta, de a csapat rájött, hogy többet kell tennünk. Ez a hétvége még nem emiatt alakult így, de jó irányba haladtunk” – tette hozzá a francia.

Ogier ezzel a sikerrel 17 pontra megközelítette Ott Tanakot a világbajnoki pontversenyben és bár a tempót tekintve elmarad az észt toyotástól, most ismét látótávolságon belül van, főleg azt tekintve, hogy a Yaris WRC-nél azért többször is adódott már technikai probléma. A soron következő Wales Rali egyébként kifejezetten Ogier terepének számít, az utóbbi hat alkalomból ötször megnyerte – igaz, a Citroen a C3-mal sem tavaly, sem tavalyelőtt nem tudott ott dobogóra állni.

Related posts