Klausz Kristófé a Baranya Kupa

Szauer Gergő parádéjával kezdődött az idei Baranya Kupa a Pro+ Licenszes kategóriában, az első R5-ös futamát teljesítő pilóta háromból három gyorsaságit nyert és szűk nyolcmásodperces előnyt épített ki Klausz Kristóffal szemben – a többiek pedig már itt fél percre voltak, hamar eldőlt, hogy más nem nagyon nyerhet. Szauer azonban a negyedik szakaszon kiszállt a buliból, egy ötödikes kanyarban besokallt, nekiment a korlátnak és összetörte a Fabiát, úgyhogy Klausz hirtelen félperces előnyben találta magát az élen.

Az esős-csúszós pályán a fiatal pilóta egyértelműen a többiek fölé nőtt, a felszáradó körülmények között pedig már nem kellett megszakadnia, szépen beosztotta az előnyét, sőt, összesen hat gyorsaságit nyert és 41,6 másodperces fórral behúzta a futamot. A második helyre végül a lassan kezdő, de aztán belendülő Kovács Antal futott be, az abszolút harmadik helyet pedig Maricsek Miklós szerezte meg, alig két másodperccel megelőzve Fogasy Gergelyt. Az élmezőnyből Botka Dávid a második kör végén szállt ki, Dudás Gergő pedig 13 perc büntetést kapott korai érkezés miatt és a hajrát szintén nem teljesítette már.

A Rali2 küzdelmeit Trencsényi Vince nyerte annak ellenére is, hogy kapott egy defektet, a tíz gyorsaságiból hatot megnyert, kétszer második, egyszer pedig harmadik időt futott, magabiztosan verte el a komplett mezőnyt – a második helyet Tim Gábor szerezte meg, a harmadikat pedig néhány másodperccel mögötte Géringer Zoltán.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

fotó: Korda Racing

Related posts