ERC: Herczigék ötödikek az első nap után

Gyakorlatilag mind a hat szakaszon volt drámai esemény a Róma Rali első napján, ugyanis folyamatosan hullottak az élmezőnybe tartozó pilóták – rengeteg volt a defekt, de az olyan hiba is, amely miatt véget ért valaki számára a verseny. Az első szakaszt megnyerő Nikolaj Gryazin például rögtön a második gyorsaságin leesett az útról, a negyedik szakaszon az aktuális első két helyezett szállt ki (egyikük eldobta, a másikuk defektet kapott), az utolsó pályán pedig az ERC-listavezető Lukasz Habaj is kiállni kényszerült. Jelenleg a helyiek korábbi IRC-sztárja, Giandomenico Basso vezet , bő fél perccel az ERC-címvédő Alexej Lukjanuk előtt.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a többiek gondjait kihasználva remekül tört előre a nap folyamán: ők nem erőltették túl a szakaszokat és bár a végére elfogyott a gumijuk, emiatt beszedtek némi hátrányt, így is az ötödik helyen állnak a szombati nap végén. Mögöttük vannak azért náluk gyorsabbak (az eddigiek alapján), de amilyen fordulatokat hozott eddig ez a verseny, ha valaki célbaér, akkor bármi elképzelhető…

Kevésbé volt szerencsés ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs, akik már az első szakaszon defektet kaptak és visszaestek, innen próbáltak felkapaszkodni, de nem tartózkodnak pontszerző helyen. Az R2-es autók között Jánosa Ákos és Szőke Tamás a negyedik szakaszon több percet veszített, itt elúszott a versenyük érdemi része.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

fotó: MOL Racing Team

Related posts