Tanak és Solberg leoktatta a mezőnyt Észtországban

Ott Tanak nyerte a szokatlanul erős mezőnnyel megrendezésre kerülő Észt Ralit: a futamon mind a négy gyári WRC-csapat ott volt egy-egy gyári pilótával, sőt, a Hyundainál Andreas Mikkelsen mellett még a Finn Ralira tesztelő Craig Breen is kipróbálhatta az autót. A Citroent Esapekka Lappi, az M-Sportot Elfyn Evans, a Toyotát pedig Tanak képviselte, de a Ford másik gyári pilótája, Teemu Suninen is rajthoz állt a cég új R5-ös Fiestájával.

Tanak győzelme összességében nem forgott veszélyben, simán, bő egyperces előnnyel húzta be a futamot Mikkelsen előtt, a norvég néha a szavakat sem találta riválisa tempójára. Lappi már másfél perces lemaradással lett harmadik, Evans a negyedik, Breen pedig már közel két percet kapott ötödikként. Az abszolút hatodik helyet a korábbi észt WRC-pilóta, Markko Martin szerezte meg, ő kilométerenként másfél másodpercet kapott Tanaktól.

A hetedik helyet szerezte meg az R5-ös mezőny legjobbja, Petter Solberg nem egészen 18 éves fia, Oliver Solberg, aki bámulatos autózással kápráztatta el a közönséget. A fiatal szupertehetség egy VW Polóval oktatta le a mezőnyt, másfél perccel verte meg a helyiek sztárját, Aus Rainert és több mint kettővel az említett Suninent – az idősebbik Solberg érthetően büszke volt a csemetére…

Related posts