Rovanpera lesz a Toyota gyári pilótája jövőre?

A finn Kalle Rovanpera alig 18 éves, de már évek óta komoly névnek számít a rali világában. Édesapja, Harri Rovanpera is versenyzett a rali-vb-n, a fiatal pedig már egészen kis korától kezdve kivételes tehetségnek tűnik. Több hazai futamgyőzelem után immár a WRC2-ben versenyez a Skoda gyári pilótájaként, most azonban jöhet az újabb lépcsőfok: két mérvadó szakportál is arról ír saját forrásokra hivatkozva, hogy a “kis” Rovanpera aláírt 2020-ra a Toyota gyári csapatához.

A négyszeres világbajnok Tommi Makinen által irányított Toyota 2018-ban, mindössze második (visszatérése óta számolt) teljes szezonjában konstruktőri bajnoki címet nyert, idén eddig a második helyen áll, de egyéniben Ott Tanak vezet és az nem kérdés, hogy a Yaris WRC most is a mezőny legjobbjának számít. Az információt hivatalosan senki sem erősítette még meg, bár Makinen annyit elmondott, hogy lassan elgondolkodnak a 2020-as felállásukon – Ott Tanak helye biztos, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke viszont rengeteget hibázik és messze elmaradnak csapattársuktól.

Rovanpera egyébként már tesztelhette is a Yaris WRC-t, tekintettel arra, hogy édesapja anno még éppen Makinen ellen (is) versenyzett és jól ismerik egymást, illetve hogy az autó Finnországban készül.

 

fotó: Twitter / Kalle Rovanpera

Related posts