Dobogón végzett a Citroën C3 R5-tel a Velenczei-Zsiros duó

A Citroën Rally Team Hungary csapata már a harmadik közös versenyük után pezsgőzhetett a Székesfehérvár Rallye céldobogóján! A verseny előtt azt nyilatkozta Velenczei Ádám, hogy szeretné a legjobbak között befejezni a futamot. Hibamentes autóval, jól megválasztott Pirelli gumikon, magabiztos versenyzéssel végig az elsők között autóztak. A csapat joggal örül, hiszen mindannyian megdolgoztak a sikerért!

A bajnokság egyik leggyorsabb versenyén, 130 kilométeres átlagsebességgel száguldott a mezőny a Székesfehérvár Rallye-n. A Citroën hazai importőre által támogatott csapatnak ez volt a harmadik versenye, a Citroën C3 R5 versenyautó a szezon előtt érkezett és akkor alakult meg a csapat Velenczei Ádám pilótával és a rutinos Zsiros Gábor navigátorral. Az első két futam után a bajnoki táblázat negyedik helyén állt a duó, biztató szakaszgyőzelmek után érkeztek a fehérvár futamra.

Az első pillanattól kezdve a harmadik helyen autózott a páros és a végén is az abszolút harmadik helynek örülhetett a csapat. „2013-ban, még a WRC-s korszakban állt utoljára Citroën a hazai Rally Bajnokság dobogóján. Úgy gondolom, hogy jól döntöttünk, amikor Velenczei Ádámnak és Zsiros Gábornak szavaztunk bizalmat. Büszkék vagyunk rájuk!” –
nyilatkozta elismerően Balkányi György, a Citroën magyarországi ügyvezetője.

„Ez a harmadik versenyünk az autóval, ehhez képest szerintem jónak mondható az eredményünk!” – mondta kicsit visszafogottan a pilóta, Velenczei Ádám. „Visszatekintve az előző futamokra, nagyon sokat javultunk… Sokat foglalkoztunk a teszten azzal, hogy ezsikerüljön. A verseny háromnegyedéig partiban voltunk akár a győzelemért is. Az utolsó körre mikor kimentünk, akkor is csak 15 másodpercre voltunk az első helytől. Próbáltunk mindent beleadni, hibáztam, bent maradt pár másodperc, onnantól fogva már csak az lebegett a szemünk előtt, hogy behozzuk az autót a harmadik helyre.”

„A versenyautónk hibátlanul, tökéletesen működött!” – folytatta már vidámabban Ádám. „Köszönöm a csapat minden tagjának, hiszen már a versenyt megelőzően is sokat foglalkoztunk, foglalkoztak az autóval. Mindenképp szeretném megköszönni a Tagai Racing Technology-nak a munkájukat és természetesen a Citroënnek is, hogy egy ilyen szenzációs autóban ülhetünk!”

Zsiros Gábor többször megélte már ezt a sikert, mégis ugyanúgy tudott örülni neki, mintha elsők lettek volna. „Nem mentünk még sokat együtt, de az első pillanattól kezdve nagyon jó a hangulat az autóban, Ádival hamar megtaláltuk a közös hangot!” – kezdte a rutinos navigátor.

„Mindent megtett a csapat annak érdekében, hogy sikeresek legyünk! Nagyon jó autót kaptunk a TRT-től!” – folytatta Gábor. „Az autó tud nyerni! Van még bennünk is, a beállításokban is, de az biztos, hogy az autó az első helyre való! Még el kell hinnünk a féktávokat, a kanyarsebességeket, mert az autó tudja! A többi csak rajtunk múlik…”

A hét futamos bajnokság következő állomása a július első hétvégéjén megrendezendő Veszprém Rallye, amely az egyetlen murvás futam a szezonban.

Kiadja: Dudás Endre, a CRTH sajtófelelőse

A csapat partnerei: C Automobil Import Kft., TOTAL Betonútépítő, SIVA Group, EuroAszfalt, Közmű Alagút, STRAVIA, FORVETT, One Hungary, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, Lead Design, Szirt BAU Kft., EFTECH Kft., BIG Push Rally Team, LAHA Facility, ECOWIAN, KA-BA kft. TAGAI RACING TECHNOLOGY, PIRELLI

Related posts