Mikkelsent megint “pihenteti” a Hyundai

Portugáliában ismét kikerül a Hyundai csapatából a továbbra is szenvedő Andreas Mikkelsen – a norvég pilóta nagyon nem találta az összhangot az i20 WRC-vel 2018-ban és idén is rosszul kezdett, ám Argentínában úgy tűnt, hogy leküzdötte mindezt és az abszolút második helyet szerezte meg. Chilében viszont megint borzasztóan alulteljesített, négy és fél perccel kapott ki a futamot megnyerő Ott Tanaktól és esélye sem volt semmi komoly eredményre – mindezt pedig tetézte, hogy Sebastien Loeb rögtön a második helyért harcolt első hyundaios versenyén és összesen egyetlen egy gyorsaságin nem verte meg Mikkelsent.

Mindezek értelmében Portugáliára Mikkelsen kispadra kerül és a Neuville-Sordo-Loeb trió fog indulni a Hyundainál, Mikkelsen pedig majd a Szardínia Ralin térhet vissza. “Nem volt ez könnyű döntés, de csapatként a leghatékonyabb felállást kell alkalmaznunk. Sebastien és Daniel (Elena) jó teljesítményt nyújtott Chilében, ráéreztek az autóra murván és úgy éreztük, hogy az ő indításuk jobb esélyeket ad nekünk Portugáliában” – idézi az Autosport Andrea Adamo csapatvezetőt.

“Keményen próbálkozunk, hogy valahogy visszaadjuk Andreas önbizalmát és biztosak vagyunk benne, hogy ugyanúgy fog hozzáállni a Szardínia Ralihoz, ahogy korábban az Argentin Ralihoz is. A mi pilótafelállásunkkal és a chilei eredményekkel viszont gyorsan kell reagálni” – tette hozzá.

Loeb ezen felül elvileg már csak Spanyolországban fog indulni, de a pletykák már fel is röppentek, hogy a csapat szeretne tőle többet kérni – azonban a francia klasszis kategorikusan kijelentette, hogy “nem, nem indulok több futamon, mint hat”, úgyhogy valószínűleg a szezon második fele már nyugodtabb lesz Mikkelsen számára.

fotó: Hyundai Motorsport

Related posts