Kovács: A pályabejárás a kulcsa az egésznek

szerző: Sári Péter

Felkészülve várja a jubileumi 25. Miskolc Rallye-t a Speedy Motorsport párosa, a Kovács Marcell – Paizs Róbert duó. A srácok kategóriát váltottak, az ötös kategóriát hátrahagyva innentől a hatos kategóriában harcolnak, ami sportszakmailag egy nagyobb kihívás lesz számukra. Egy hónappal ezelőtt Egerben teljesítették életük első Rallye2-es versenyét, ahol az 5-ös kategória harmadik helyét szerezték meg. Igaz volt egy borulásuk, de tovább tudtak menni, fontos pontokat szerezve a bajnokságban.

„Az autónk készül, az egri borulás kárait már korábban kijavítottuk, apróságok vannak hátra” – mondta Kovács Marcell, majd hozzátette. „A miskolci pályákat sem ismerem, belső felvételeket nézegetve azt látom rajtuk, teljesen más lesz minden, mint Egerben. Ezek a szakaszok dobállósabbak és szűkebbek, sokkal technikásabbak és vannak
hosszabbak is. Nagyon fontos a jó itiner készítése és mivel még kezdő vagyok, ezért úgy gondolom nekünk ez még hátrány.”

Ezért is választottak egy tapasztalt navigátort Marci mellé, aki korábban több pilóta mellett is letette a névjegyét. „Korábban navigáltam már ezeken a pályákon. Marci még nem úgy írat pályát, mint egy tapasztaltabb pilóta, de ezekre odafigyelek és kijavítom, hogy pontos itinert tudjunk készíteni. Jó úton járunk, vezetni tud, már csak el kell higgye, amit mondok és összeáll minden” – tette hozzá Paizs Robi.

A páros kategóriát váltott, mondhatni átlépett oda, ahol a nagyok mennek. Az egri négy kategóriatárs mellé Miskolcon érkezik még legalább tíz, közte több R2-es autóval. „Természetesen most is az a cél, hogy jó eredményt érjünk el. Egerben a dobogós helyezésnek nagyon örültünk, de sportszakmailag a 6-os kategória hasonló eredményének még jobban tudnánk örülni” – zárta a beszélgetést Kovács Marcell.

Köszönjük Partnereinknek: Ri-Car Autójavító Kft., PR-Parts Kft.

Related posts