Hofbauer: Megyünk a saját tempónkban

szerző: Sári Péter

Idén is az Országos Rallye2 Bajnokságot erősíti a Speed Technika párosa a Hofbauer Tamás – Harmos Gergely páros, akik az idei évre autót váltottak. Az első teszten már túl vannak, a kocsi jó benyomást tett rajuk, ezért már nagyon várják az Eger Rallye-t.

„Egy másik Citroennel megyünk az idei évben, aminek egyszerű oka van, Soós Szabitól kaptunk egy nagyon jó ajánlatot, amire nem tudtunk nemet mondani” – kezdte a beszélgetést Hofbauer Tamás, majd hozzátette: „Túl vagyunk az első teszten, ami jól sikerült, ezért nagyon jó a benyomásunk az autóról és a csapatról is.”

Az autót sikerült Tamásra hangolni a teszten, sok beállítást végig próbáltak, mielőtt visszatértek a kezdő állapotra.
A tavalyi évben pont ez egri versenyen indult Tamás Rallye2-es vezetői pályafutása, ahol egy Suzukival a kategória harmadik helyet szerezte meg. „Egy éve az utolsó pillanatban derült ki, hogy pilótaként veszek részt az Eger Rallye-n. Itt indult a vezetői pályafutásom, ami jól kezdődött” – tette hozzá Tomi.

A tavalyi évhez képest változnak a pályák és sokak bánatára a Parádsasvár – Mátraalmás gyorsasági is bekerült a programba. „Navigátorként szerettem az Eger Rallye-kat, így ismertem meg a Szuhai pályát is, igaz vezetni még nem vezettem rajta, de egyébként mindegyiket ismerem nagyjából. Fontos lesz nagyon jó itinert készítenünk, hogy ne legyen esélyünk hibázni” – folytatta Tamás.

Nincs cél és elvárás a srácoktól senki nem várja el, hogy nyerjenek. „Nem akarok saját magamra nyomást helyezni és szerencsére a csapat sem vár el tőlünk komoly eredményt. Megyünk majd a saját tempónkban és meglátjuk ez mire lesz elég az első kör végén. Ez után fogjuk eldönteni, hogy támadunk, vagy megyünk tovább a saját tempónkban” – zárta a beszélgetést Hofbauer Tamás.

Related posts