Östberg félt a Citroenben – vezethetetlen volt az R5-ös

Elég éles kritikát fogalmazott meg a WRC-üléseket tekintve hoppon maradó, így viszont a Citroen R5-ös programjában vezérszerepet kapó Mads Östberg a franciák R5-ös autójával kapcsolatban. Ugyan az eredmény rendben volt (megnyerte a WRC2 kategóriát Svédországban) és az autó tempója egyébként is jónak tűnik, de a norvég pilótának mégsem tetszett az, amit érzett a C3-asban.

“Meg kell próbálnunk vezethetővé tenni az autót. Az autó nincs beállítva csúszós körülményekhez, minden szakasz minden egyes kanyarjában harcoltam vele az egész futam során. Próbáltunk variálni a futóművel elöl, hátul, mindkét helyen, de ez nem könnyű” – idézi Östberget az Autosport.

“Úgy érzem, hogy az én tapasztalatom nem elég ahhoz, hogy erre megoldást találjunk, Svédországban nem jó irányba haladtunk. Az autón sokat kell dolgozni, mert jelenleg nagyon kis tartományban lehet jól beállítani. Jelenleg sok mindenen változtatgatunk, hogy találjunk valami pozitívumot, de az biztos, hogy nem könnyű és nem is élvezetes. Tizenkét alkalommal mentem már a Svéd Ralin, de ez volt az első, hogy nem élveztem, mert annyira kényelmetlenül éreztem magam az autóban és féltem, miközben vezettem” – fogalmazott a pilóta meglehetősen élesen.

Pierre Budar csapatfőnök persze megvédte a mundér becsületét. “Nyilván ez volt az autó első havas versenye, nagyon rövid volt az idő a beállításokra és rossz gumikra állítottuk be. Mexikóban meglátjuk, hogy hol tartunk murván és hogy min kell javítanunk a helyzet megoldásához” – mondta.

Östberg pedig annyit tett hozzá, hogy nagyon sok a munka ezzel, de az tény, hogy a források rendelkezésre állnak hozzá – érdekesség, hogy a komoly gondok ellenére eddig kettőből két WRC-futamot megnyert az autó…

Related posts

One Thought to “Östberg félt a Citroenben – vezethetetlen volt az R5-ös”

  1. […] Mads Ostberg nem volt elragadtatva a Citroen C3 R5-től, az autó a DS3 R5-höz képest sokkal gyorsabbnak tűnik és sokkal jobb […]

Comments are closed.