Makinen: Tanak magamra emlékeztet

Nagyon a mezőny fölé nőtt a Svéd Ralin Ott Tanak és az elmúlt szezon második felétől kezdve kiemelt sztárként kezelt észt pilóta szerint még nem is adta ki magából a maximumot. A Toyota versenyzője úgy nyert egy perccel, hogy bemutatót tartott a többieknek a hibátlan autózásból, majd amikor volt értelme, a power stage-en még megnyomta és újabb lélekölő pofont osztott ki riválisainak – a tizedekre menő csatára ő rátett több mint három másodpercet.

“Nem gondolnám, hogy kihoztuk ebből a legtöbbet, talán a power stage-en voltunk ehhez a legközelebb. Ott is megpróbáltunk jól vezetni, de többé-kevésbé a határon autóztunk azon a szakaszon. Alapvetően az utolsó tizedekért kell küzdeni, de mi voltunk a legjobb helyzetben” – idézi Tanakot a WRC.com.

“Szombat reggel óta próbáltunk a lehető legjobban teljesíteni és a lehető legkisebb rizikóval hozni a győzelmet. Jó volt a ritmusunk és igazából néhány helyen kicsit unalmas is volt ez a hétvége, mert nem volt miért küzdeni” – szúrta oda még egyet a többieknek.

A Toyota csapatfőnöke, a négyszeres világbajnok Tommi Makinen ennél is tovább ment: saját magához hasonlította mostani pilótáját. “Ott dominálta az egész hétvégét, mindenkinek megmutatta, hogy hogyan kell vezetni ilyen nehéz körülmények között. Ő most nagyon erős, ha ránézek jelen pillanatban, akkor a húsz évvel ezelőtti önmagamat látom benne, amikor a vb-cím megszerzésére koncentráltam.”

Related posts