Meeke: Ez a legjobb autó, amit vezettem

Összességében jól tért vissza a rali-vb mezőnyébe a Citroentől tavaly kirúgott, azóta navigátort váltó és a Toyotához szerződő Kris Meeke, hiszen bár nem volt szerencséje, de különösebb hiba nélkül célba ért Monte-Carlóban, ráadásul parádés autózással megnyerte a power stage-et. A brit pilótának nagyon tetszik a Yaris WRC.

“Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem, kérdés nélkül” – idézi Meeke-et az Autosport. “Nagyon jó érzés volt. Azt ne felejtsük, hogy ezt a power stage-et tavaly a Citroennel is megnyertem, de ezzel az autóval simább volt. A Yarisban úgy érzem, hogy bármit kérhetek az autótól, nyomhatom bármilyen keményen, nincs stressz, nincs aggódás” – magyarázta a brit.

“Már az első szakasztól kezdve izgatott voltam, mert nem vezettem még előtte az autót szöges gumikon száraz aszfalton, szóval nem tudtam, hogy mire számíthatok. A mérnökön azt mondtam előtte, hogy ne nyomjam neki nagyon, de nem sokkal a rajt előtt úgy voltam vele, hogy ‘áh, a francba ezzel, lássuk’ és nyomtam. Fantasztikus volt.”

Meeke egyetért azokkal, akik szerint a Toyota most talán a leggyorsabb autó a mezőnyben és arra számít, hogy Svédországban a csapattársaival, Ott Tanakkal és Jari-Matti Latvalával kell majd megküzdenie a győzelemért.

Related posts