Továbbra is a Toyota van az élen?

Ugyan nem a Toyota autója nyerte a Monte-Carlo Ralit, de a mutatott tempó alapján most sem nagyon lehet kérdés, hogy melyik a leggyorsabb technika a rali-vb-n: a Yaris WRC-k a 15 megrendezett szakaszból kilencet megnyertek, Ott Tanak hétszer, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke pedig egyszer-egyszer volt a leggyorsabb. Az látszott, hogy összességében náluk, a Citroennél és a Hyundainál is egyértelműen van egyes számú pilóta, Tanak, Ogier és Neuville is messze kiemelkedett, de azért Meeke power stage-e (is) jelezte, hogy a Toyota továbbra is borzasztóan jó, talán jobb a többi autónál.

“Azt mondtuk már korábban is, hogy veszélyesek, most megint ezt láthattuk. Remélem, hogy jönnek még fejlesztések az autónkhoz, keményen dolgozunk ezért. Viszont Tanak tempója erős volt és Kris power stage-e… oké, egész nap arra spórolt a gumijaival, de négy másodperccel volt gyorsabb bárkinél és hattal nálunk, az sok” – idézi az Autosport Neuville-t.

“Azt tudtuk, hogy Tanakkal milyen tempóra képes a Toyota, de amit Kris mutatott a power stage-en, az egyszerűen hihetetlen volt” – tette hozzá a Hyundai második versenyzője, a negyedik helyen végző Sebastien Loeb.

“Boldog vagyok. Pénteken nem jól alakultak a dolgok, de nem stresszeltünk ezen, szombattól pedig jó munkát végeztünk: másfél perccel volt előttünk Jari-Matti és Seb, de ezt is behoztuk és odaértünk a dobogóra” – mondta a harmadik helyet szerző Tanak.

Related posts