Tanak szerint most még jobban áll a Toyota

Az előző szezon második felét a tempót tekintve uraló Ott Tanak szerint a Toyota most felkészültebben kezdheti meg az évet, mint 2018-at – az észt vb-esélyes szerint minden a helyén van náluk, úgyhogy a konstruktőri bajnoki címük megvédése mellett természetesen az egyéni elsőséget is megcélozzák.

“Jól kijövünk egymással a csapaton belül és folyamatosan tudtunk fejlődni, ami jót jelent a jövőre nézve is. Idén így, hogy már a második évet kezdem meg ugyanazzal az autóval, a csapattal, az emberekkel, minden egyértelműen nyugodtabban érződik” – nyilatkozta Tanak a wrc.comnak.

“Úgy áll hozzá, hogy csak a világbajnoki címre koncentrálunk. Tavaly is hasonló volt a helyzet, de a szezon eleje még bonyolultabban alakult, nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, ami nehezebbé tette a stratégia kialakítását. Nehéz volt megjósolni, hogy mire lehetünk képesek, hol leszünk az erősorrendben, idén viszont már több információnk van” – magyarázta az észt.

“A célunk ugyanaz, de most már legalább tudjuk, hogy milyen eszközeink vannak ehhez, hogy mi az, amire szükségünk van. Ez megkönnyíti az életünk, jobban fel tudunk készülni.”

Related posts