Felemás évzáró

Vegyesen zárult a CREDOBUS-LPWMSport versenyzőinek a 2018-as év utolsó versenye a jubileumi Szilveszter Rallye. Pedig jól indult minden, a Tresó Ádám – Boér Máté páros a csodaszép Opellel a Historic kategória 3. helyén fejezte be az első versenynapot.

A CREDOBUS-LPWMSport közleménye:

 

„Az első szakasz nagyon csúszós volt a sok víz miatt, ezért igyekeztünk nagyon pontosan menni. A második szakaszra már felszáradt az aszfalt és itt már a tempónk is jó volt. Az autó fantasztikus és nagyon jól éreztük magunkat” – mondta Ádám az első nap végén. A meggypiros gombszemű Lada 2101 legénysége a Nagy Norbert – Karmanóczki Csaba, kifejezetten a saját és a nézők szórakoztatására helyezte a hangsúlyt.

„Ha őszinte akarok lenni, akkor bevallhatom, hogy fogalmam sincs hogyan állunk a versenyben. Nem figyeljük az időket csak a nézőknek autózunk. Nagyon sokan kilátogattak ebben a rossz időben, megérdemlik, hogy jól szórakozzanak” – nyilatkozta a pilóta.

A verseny zárónapján Tresó Ádámék fantasztikus idővel kezdtek, a Historic kategória 3. pozíciójából várták a Ring belső szakaszt, ám a lefagyott jeges pálya áldozatává váltak. A rajt után nem sokkal összetörték a kis Kadettet és a verseny feladására kényszerültek. „A reggeli második gyorsasági szakaszon történt, kiszámíthatatlanul jeges volt az aszfalt, így óvatosan kezdtünk, ennek ellenére ráfutottunk egy nagy jégfoltra és ezután már csak utasok voltunk az autóban” – árulta el Ádám a verseny végén.

Nagy Norbiék viszont másnap ott folytatták, ahol egy nappal korábban abbahagyták és a céljuk továbbra is a nézők szórakoztatása volt. „Egész nap csúszkáltunk a nézőknek. Az utolsó két gyorson már száraz volt a pálya, így már tempósabban tudtunk menni és ezt is nagyon élveztük Csabival. Köszönjük a csapatnak a lehetőséget a rengeteg nézőnek pedig a biztatást” – foglalta össze a szombati élményeit Norbi.

Related posts