Dobogón zárta az évet a Korda Racing

Az év utolsó raliversenyét is dobogós helyezéssel zárta a Korda Racing, a csapat R5-ös Skodájával Velenczei Ádám és Szedő Csaba, legjobb magyar párosként, a második helyen érkeztek célba.

Idén is izgalmas küzdelemben dőlt el a Szilveszter Rally első helyének sorsa. A győzelemért két skodás páros, a cseh Bisaha-Tesinsky és a Korda Racing versenyautójával száguldó Velenczei-Szedő kettősök vívtak parázs csatát. Az első nap két gyorsasági szakaszának győzelmén is ők osztoztak, így péntek este kettejük között kevesebb, mint 3 másodperc döntött a cseh srácok javára.

A késhegyre menő küzdelem szombaton is folytatódott, ekkor Bisaha három, míg Velenczei egy szakaszgyőzelmet ünnepelt, így végül a cseh duó minimális előnnyel szerezte meg a futamgyőzelmet a Korda Racing versenyzői elől. Velenczeiék azonban örültek a második helynek is, hiszen számukra ez a verseny elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, egyrészt a rövidre sikerült Mecsek Rally óta nem ültek versenyautóban, másrészt a Skodával ez volt a harmadik a rajthoz állásuk.

„Először is gratulálok Ádáméknak a Szilveszter Rallyn elért második helyükhöz, szép eredmény ez így az év végén.” – mondta Korda Erik a Szilveszter Rally végén. „Végig harcban voltunk az első helyért, de a cseh srácok most egy hajszálnyit gyorsabbak voltak. Az autó ismét a rajttól a célig szépen muzsikált, a srácok, ahogy egész évben végig, úgy most is, remek munkát végeztek, amit ezúton is köszönök nekik, hiszen nagyon hosszú és mozgalmas év áll mögöttük. Most számunkra is eljött a pihenés ideje, a háttérben viszont a téli szünetben is zajlik a munka, már dolgozunk jövő évi terveink megvalósításán. A Korda Racing valamennyi tagjának nevében ezúton szeretnénk Sikerekben Gazda Boldog Új Évet Kívánni Mindenkinek!”

Related posts