Mikkelsen nem teljesítette az elvárásokat

Messze elmaradt 2018-ban Andreas Mikkelsen attól, amit ő, vagy akár a csapat várt, hiszen amíg Thierry Neuville három futamot nyert, hatszor állt dobogón és végig a vb-címért küzdött, addig a másik Hyundai-pilóta nem nyert futamot, egyetlen egyszer állhatott dobogóra és 117 ponttal kapott ki csapattársától.

“Andreasnak kemény éve volt és egyértelmű, hogy nem ezt várta magától, nem ezt vártuk tőle mi sem” – mondta az Autosportnak Alain Penasse, a Hyundai csapatmenedzsere. “Volt egy beszélgetésünk a bajnokság végén és közösen fogunk dolgozni azért, hogy javítsunk a helyzeten. Majd Monte-Carlóban meglátjuk, hogy mit ragadott meg ezekből a beszélgetésekből” – mondta Penasse, aki azt is elárulta, hogy mindezek ellenére a szerződés alapján mind a 14 2019-es vb-futamon rajthoz áll a norvég.

“Nagyon fontos számomra, hogy visszanyerjem a formám. Ezzel a csapattal dolgozom jövőre is, szóval fontos, hogy kikerüljek ebből a negatív spirálból, amiben vagyok” – tette hozzá Mikkelsen. “Minden futam után, ahol problémáink voltak, még keményebben próbáltam felkészülni a következőre. Szerintem csak egy jó eredményre van szükségem és újra relaxálhatok, talán most túl sokat agyalok a vezetésen.”

Related posts