Neuville kifakadt: elővette csapatát és csapattársait is

Thierry Neuville egyértelmű kritikát fogalmazott meg csapatával szemben: muszáj javulniuk 2019-re, különben nem lesz esélyük a világbajnoki címre. Ugyanakkor saját csapattársait is elővette.

2017-ben a félprivát M-Sport győzte le egyéniben és csapatként is a legnagyobb költségvetéssel dolgozó Hyundait a WRC-ben, 2018-ban pedig ismét a fejlesztésben lemaradó M-Sport és Ogier, csapatként pedig a több mint egy évtized után visszatérő és mindössze második évét teljesítő Toyota nyomta le Neuville-éket. Az év végére egyértelműen a Toyota volt a leggyorsabb autó és a szezon második felében már nem volt kérdés, hogy a Tanak-Toyota kombináció diktálja a tempót.

“Nyilvánvaló, hogy ha nem javul a sebességünk és a teljesítményünk, akkor jövőre nem lesz esélyünk Ott Tanak és a Toyota ellen. Fejlesztésekre van szükségünk és látnunk kell, hogy alapvető javulásról van szó, nemcsak az autó egyes részein kell fejlesztenünk” – idézi Neuville-t az Autosport.

A belga azt is hozzátette, hogy a csapattársaitól is sokkal több kell: az elmúlt két évben, amikor már a vb-cím volt a cél, csak ő tudott futamot nyerni az i20 WRC-vel, sem Andreas Mikkelsen, sem Dani Sordo, sem Hayden Paddon nem volt erre képes. Márpedig a Toyotánál is volt idén csapatutasítás, sokszor három pilótájuk is ott volt a legjobb ötben, pontokat vettek el a riválisoktól, az M-Sportnál pedig Ogier-t többször is előreengedték a társai.

“Sokszor teljesen egyedül vagyok, szerintem ez látható volt idén is. A többiek megkapták a támogatást a csapattársaiktól, de én nem igazán kaptam meg ugyanezt. Persze ez a csapatbajnoki küzdelmet is nehézzé teszi.”

Related posts