Ogier: Mi nem hibáztunk, a többiek igen

Sorozatban hatodik világbajnoki címe után értékelt a francia pilóta.

“Szerintem mindenki kitalálta, hogy extra boldog és elégedett vagyok. Nagyon intenzív szezon volt, majdnem az utolsó verseny utolsó szakaszán nyertük meg, szóval természetesen óriási volt a nyomás. Mi nem követtünk el hibákat, a többieknél viszont akadtak ilyenek, így nyertük meg a bajnokságot” – mondta Ogier az Ausztrál Rali után.

“Igazi hullámvasút volt ez az idény. A közepén valahogy elfogyott a szerencsénk és el is követtünk néhány hibát, akkor nem nézett ki jól a szituáció, de nem adtuk fel. Wales volt egy nagyon fontos siker számunkra, ott nagyon sok pontot szereztünk. Az utolsó futamokon jól szerepeltünk és amit elértünk, az nagyon boldoggá tesz engem, a csapatot és persze Malcolm Wilsont is” – folytatta a címvédő.

“A csapat nagyon megérdemelte ezt a címet, nagyon keményen dolgoztak érte és ritkán láttam ilyen elkötelezettséget a pályafutásom során. Nehéz azt mondani, hogy távozom… de ez olyan, mint elhagyni egy lányt, akit szeretünk. Miért csináljuk? Miért most, amikor annyi mindent elértünk az utóbbi két évben? Most viszont egy izgalmas kaland vár ránk és nagyon várom. Legalább a lehető legjobb módon búcsúzunk” – tette hozzá az M-Sporttól való távozásával kapcsolatban.

fotó: wrc.com

Related posts