Ogier hamarosan megkezdi a Citroen tesztelését

Hétvégén szerezte meg hatodik világbajnoki címét, de szinte azonnal munkához is lát a következő szezonnal kapcsolatban Sebastien Ogier: a francia pilóta 2019-re a Citroenhez igazolt és a C3 WRC-vel bőven van még munka, úgyhogy nem vesztegeti az idejét.

“Összesen négy napot fogok tesztelni még ebben a naptári évben – kettőt murván, kettőt aszfalton. Megpróbálom kihozni a legtöbbet ebből, de ne felejtsük el, hogy mielőtt az M-Sporthoz igazoltam, mindössze másfél napot teszteltem” – idézi az Autosport Ogier-t.

“A többiek (főleg Thierry Neuville és Ott Tanak) előnyben lesznek egy kicsit, mert ők már ismerik az autójukat, a csapatukat, eltöltöttek velük némi időt. Nekünk valószínűleg időre lesz szükségünk ahhoz, hogy magunkra állítsuk az autót, hogy jobban feküdjön neki. Ez nagy kihívás, de ez hoz most izgalomba” – magyarázta a világbajnok.

A Citroen egyébként Sebastien Loeb néhány futamos, 2013-as visszatérése óta először viselheti majd az 1-es rajtszámot, hiszen a címvédő fog majd beleülni a C3 WRC-be. “Nagyon örülünk Sebastien ausztráliai eredményének és nagyszerű, hogy az 1-es számmal tér vissza, de tudjuk, van dolgunk az autóval és hogy mindennel elkészüljünk a következő szezonra. Jövő héten Portugáliában tesztelünk murván, ez az autó fejlesztéséről fog szólni, aztán karácsony előtt már Monte-Carlóra készülünk majd” – tette hozzá Pierre Budar csapatfőnök.

fotó: Twitter / M-Sport

Related posts