Neuville megkapta a 2019-es motort a szezonzáróra

Mindent bevet a Hyundai azért, hogy világbajnoki címet nyerjen a hétvégén megrendezésre kerülő Ausztrál Ralin Thierry Neuville: a csapat beszerelte a belga autójába az eredetileg 2019-re tervezett, legfrissebb motort. Ebben nyilvánvalóan van valamennyi rizikó, de a csapat úgy gondolja, hogy eleget tesztelték, a megbízhatósági teszteken túl vannak és már élesben is kipróbálták, egyszerűen annyi, hogy kicsit felgyorsították a folyamatot és már most homologizálták, hogy a legjobb esélyeket biztosítsák versenyzőjüknek.

A csapat azt is kijelentette, hogy elsősorban Neuville vb-címére koncentrálnak, az a fontosabb és nem a konstruktőri elsőség – a pilóta három, a gyártó 25 pontos lemaradásban van az első helyhez képest és úgy gondolják, hogy sokkal jobbak az esélyeik arra, hogy Neuville nyerjen. Hozzátették, hogy ennek érdekében feláldozzák akár Andreas Mikkelsen és Hayden Paddon futamát is, ha ez kell a győzelemhez.

Neuville a csütörtöki shakedownon a negyedik időt futotta Ogier, Mikkelsen és Tanak mögött, de minimálisan voltak a különbségek.

Related posts