Loeb: Elbizakodott lennék, ha azt mondanám, hogy nyerni fogok

Idei harmadik WRC-futamára készül a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb, hiszen a francia legenda ott lesz a Citroennel a hétvégi Katalán Ralin. Loeb a mexikói murván vezette a futamot, mielőtt defektet kapott és a korzikai aszfalton is rendben volt a tempója, de ott saját hibájából dobta el a győzelmet. Most ő lehet az egyik, aki beleszólhat Thierry Neuville, Sebastien Ogier és Ott Tanak világbajnoki harcába, főleg hogy az első napon sokkal jobb pozícióból rajtolhat majd.

“Olyan nagy az elvárás, de elbizakodott kijelentés lenne azt mondani, hogy harcolni tudok a három világbajnok esélyessel. Azt persze remélem, hogy nagyjából rendben lesz a tempóm” – kezdte felvezetését a hétvégi eseményekre Loeb az Autosporton.

“Ha az első nap száraz lesz, a lehető legtöbbet kell kihozni a kedvező rajtpozíciónkból, mert ezen a napon mindig sok minden történik, hiszen nagyjából mindenhol ott bújnak a rejtett sziklák” – tette hozzá.

“Miután Mexikóban és Korzikán mindkét felületen jó időket tudtam menni, nagyon szeretnék most már úgy teljesíteni egy teljes futamot, hogy semmilyen hibát sem követek el. A kétnapos tesztem jól sikerült, innentől rajtam múlik a dolog.”

Related posts