Árokjárás: Egy baleset törte meg Fehérváriék jó hangulatát a Mecsekben

Nagyon készült a Mecsek Ralira Fehérvári Csaba és Bencsik Dániel, az előjelek pedig jók is voltak – a célt viszont ezúttal sem látták meg, egy komolyabb eséssel ért véget számukra a futam.

Meglehetősen peches szezonja van a Fehérvári-Bencsik párosnak, de a mecseki hétvégét pozitív gondolatok övezték: nagyon kedvelik ezt a helyszínt, ennek szellemében készültek. „Akármi is történik, mindig elmondom, hogy a Mecsek Rali a kedvenc hazai versenyem, nagyon sok kedves emlék köt ide még az amatőr korszakból, sok kedves ralibarátom van itt, szeretem a pécsi miliőt, a pécsi pályákat. Éppen ezért szerettem volna egy jót autózni, a Subaru jól működött, az idő is jó volt, a pályákkal sem volt gond, minden adott volt hozzá” – mesélte Fehérvári Csaba.

„A prológot komolyan vettük, jól is sikerült, de aztán nem tartott sokáig számunkra a verseny. Szombaton a harmadik gyorsaságin hibáztam: ugyan ki volt gumizva egy kanyar, de mégis felhordásos volt már az út, én pedig ezt nem vettem figyelembe, nem a nyomot kerestem, hanem azt, hogy minél szűkebben forduljak. Eggyel nagyobb sebességi fokozatban is értünk oda, megcsúsztunk a felhordáson és beestünk az árokba” – tekintett vissza a pilóta.

Az autó ki is gyulladt, amit szerencsére sikerült eloltaniuk, köszönhetően a megálló versenyzőtársnak is, aki segített egy tűzoltókészülékkel. Az anyagi kár azért így is jelentős, a futamot nem tudták folytatni, de szerencsére a versenyzők különösebb baj nélkül megúszták, bár a navigátornak még fáj kicsit a háta és a nyaka.

„Nem így terveztük, sajnálom, hogy nem tudtunk a vasárnapi pályákon autózni, mert azokat szeretem igazán, de most így alakult. Előre nézünk, igyekszünk felkészíteni az autót minél jobban, szerencsére a bukócső nem sérült, a motort, a váltót, a hajtást természetesen át kell néznünk, de megtesszük, amit kell, aztán meglátjuk, hogy decemberben hol állunk rajthoz” – mondta Fehérvári.

fotó: Zsarnai Krisztián

Related posts