Elmelegedve: Az utolsó szakaszon vesztettek pozíciót Bodolaiék

Nem indult jól a Mecsek Rali Bodolai László és Popovics László számára, majd az utolsó gyorsasági is hasonlóan alakult, de a közte lévő időszakra nem panaszkodhatnak – végül az abszolút hatodik helyen értek célba a baranyai pályákon.

Nem tudta felvenni a dobogós helyekért csatázók tempóját a Bodolai-Popovics páros a Mecsekben, igaz, ahhoz képest, hogy hogyan kezdődött a versenyük, nem lehetett okuk panaszra. „Az első háromba nem tudtunk odaférni és voltak apróbb gondjaink is ezen a futamon. Az első gyorsaságin rögtön elmelegítettem a fékeket és kaptunk felesleges húsz másodpercet, majd a másodikon Velenczei Ádámék előttünk estek be, emiatt lassítottak minket a nézők, így újabb huszonöt másodpercet veszítettünk – igaz, ebből a nap végén tizenötöt visszakaptunk, ez volt a kárpótlás” – mesélte Bodolai László.

„Ezt követően már nem volt gond, negyedik-ötödik-hatodik időket tudtunk autózni az utolsó szakaszig, ahol megint elmelegítettük a fékeket és így két másodperccel lemaradtunk az abszolút ötödik helyről, visszaestünk hatodiknak. Ezt kicsit bánom, az előző körben ezen a pályán a fékek bírták, a gumik kevésbé, most utóbbira figyeltem, ez lett belőle. Ezzel együtt abszolút nem vagyok elégedetlen, három pontot veszítettünk, de így is szereztünk jó párat, léptünk előrébb, a Mecsek Ralin pedig sose szerepeltem még ilyen jól, most talán ezekkel a pályákkal is kezdek megbarátkozni” – magyarázta a pilóta.

A bajnokságból még egy verseny van hátra, amelynek ráadásul kiemelt jelentősége lesz. „A Nyíregyháza Rali másfélszeres szorzóval bír, szóval ott még nagyon sok minden történhet. Azok a pályák közelebb állnak hozzám, régen mentem rajtuk, de akkor kisebb kategóriás autóval jól sikerültek. Meglátjuk, hogy most mire leszünk képesek, a célunk az év végi ötödik hely megszerzése lesz.”

Related posts