11. helyen zártak Érdiék a Liepaja Ralin

A korábbi futamokhoz képest jóval kisebb létszámmal rajtolt el az ERC idei szezonzárója, a Liepaja Rali, hiszen sokak számára nem volt már tétje a küzdelemnek. Az élmezőnyt ezúttal Nikolaj Gryazin jelentette egy személyben, mögötte Chris Ingram, Fredrik Ahlin és Fabian Kreim autózott, de Gryazint egyikük sem tudta igazán megszorítani – végig ő volt a leggyorsabb, egy defekt sem tudta megállítani és közel egyperces előnnyel nyerte meg a versenyt.

Ezzel megnyerte az U28-as bajnokságot, így a 21 éves pilóta jövőre “ingyen” mehet egy európai vb-futamon egy 2016-os WRC-vel. Ifj. Érdi Tibor és Papp György most próbálhatta ki először új R5-ös Skoda Fabiáját, így ezúttal a tanulásé volt a főszerep – nem nagyon tudtak beférni a legjobb tízbe, szombaton defektet is kaptak, ami miatt jelentősen visszaestek, végül a 11. helyen fejezték be a versenyt. Klausz Kristófék a 19. helyen zártak.

Herczig Norberték mindezek értelmében végül az abszolút hetedik helyen fejezték be első ERC-szezonjukat – ők itt már nem indultak, a pilóta inkább a Mecsek Ralit figyelte a helyszínről…

A Liepaja Rali eredményei ezen a linken megtekinthetők!

 

Related posts