Botka: Kell egy kis önbizalom – idén is irány Porec!

Az utóbbi évek legnehezebb Barum Raliján célba ért a Botka – Mesterházi duó. A csapat a szezonzáró Eb futam előtt még mindenképp szeretett volna elindulni egy versenyen. Nem volt nehéz a választás, hiszen tavaly megnyerték a horvát bajnokság Poreč-i futamát, így idén is örömmel indultak neki ennek a megmérettetésnek.

„Nehéz volt, nagyon nehéz volt ez a Barum Rali!” – így emlékszik az egy hónappal ezelőtti cseh versenyre Dávid. „Az látszott a rengeteg balesetből is, hogy nagyon kemény körülmények voltak! Könnyű volt hibázni! Mi nem akartunk! Éppen ezért nem is tudtam olyan gyorsan menni, ahogyan szerettem volna. Így is volt rengeteg olyan szituáció, ahol csak neccesen tudtunk bekanyarodni. Ahányszor próbáltam gyorsabban menni, annyiszor ránk ijesztett a következő kanyar. Inkább azon voltam, hogy mindenképpen célba érjünk, befejezzük a versenyt! Köszönjük a rengeteg magyar szurkolónak a biztatást!”

Kihagyták a lengyel versenyt, de a szezonzárón el szeretnének indulni Lettországban. „Az októberi, idei utolsó Eb futamon ott akarunk lenni, szeretjük azt a versenyt. Előtte szerettük volna megmozgatni magunkat és tökéletes választásnak tűnik, hogy idén is elinduljunk a Porec Ralin. Igaz, hogy semmi köze a liepaja-i versenyhez, hiszen az murva, ez pedig aszfalt, de tavaly is nagyon jól éreztük itt magunkat, ráadásul sikerült nyernünk is. Hátha tudunk egy kis önbizalmat szerezni így a szezon végére… Ezért megyünk ki!” – összegezte tömören a pilóta.

Tavaly ezen a versenyen nyert futamot a Botka Dávid – Mesterházi Márk páros a Skoda Fabia R5-ös versenyautójukkal.

„Nagyon szép helyen rendezik ezt a futamot, gyönyörű a környezet, izgalmasak a pályák. Biztos vagyok benne, hogy jó kis verseny lesz!” – mondta Dávid, annak tudatában, hogy a nevezési listán szereplő 10 darab R5-ös versenyautónak a felét a magyar élmezőny teszi ki. „Egy igazán pörgős kis futam lesz, hiszen szerdán este indultunk és vasárnap estére már otthon is leszünk, a verseny maga pénteken és szombaton lezajlik.”

A péntek délelőtti shakedown-t követően délután egy majdnem 10 kilométeres szakasszal kezdődik a program, ami után kétszer kell teljesíteni az este folyamán még a rövid városi gyorsot. Szombaton zajlik a verseny érdemi része, hiszen aznap összesen 9 gyorsasági vár a mezőnyre.

fotó: DuEn

Related posts