A dobogó legtetejére álltak Lovászék Szlovéniában

Megszerezte első nemzetközi sikerét a CREDOBUS-LPWMSport párosa a Lovász Pál – Kürti Tamás duó, akik a 7. Mahle Rally Nova Gorica versenyen az abszolút hatodik hely mellett megnyerték a Mitropa Kupa értékelését.

A Lovász Pál – Kürti Tamás egység nagyon komoly mezőnybe csöppent, hiszen Szlovénia nem csak a Mitropa Kupa mezőnyét látta vendégül, hanem ezen a versenyen rendezték a szlovén, a horvát bajnokságok és a Central Rally Trophy soron következő állomását is.

Fantasztikusan kezdtek, az első szerviz után első helyen fordultak és több szakaszt is sikerült nyerniük, pedig nagyon nehéz pályákon zajlott a verseny. „Tökéletesen szervezett futamon vettünk részt Szlovéniában. Percre pontosan zajlott minden, nem volt egy másodperc csúszás sem” – árulta el Lovász Pál, majd hozzátette: „Itt is voltak balesetek és egy szakaszt kivettek rádió kapcsolat hiba miatt, de ennek ellenére is minden időt betartottak.” A helyszínnek tökéletes adottságai vannak egy ilyen verseny lebonyolításához, rengeteg kanyar van mindenhol és a nézők is több helyről meg tudják közelíteni a gyorsasági szakaszokat.

„Nagyon jókat autóztunk végig és a csapattól egy tökéletesen felkészített autót kaptunk. A szakaszok óriási koncentrációt igényelnek, több szakaszon jónak éreztem a sebességünk és a stopper is ezt mutatta. A második nap rátaláltam egy más stílusra ezzel gyorsultunk nagyot. Nem volt egyenletes a ritmusunk a verseny során tudjuk hol
maradtak bent idők, de itt egy apró hiba is elég a verseny végéhez, mi pedig mindenképpen végig szerettünk volna menni. Fontos megjegyeznem, két – három pályabejárásból is meg lehet csinálni ezt az eredményt” – zárta a beszélgetést a pilóta. Folytatás szeptember utolsó szombatján, egy varázslatos helyszínen Neszmélyben a rally
szakági bizottság rendezi meg a Hilltop Rally-t. Ezen a szakmai, közönség és partner találkozón vesz részt majd a csapat.

Related posts