Lappi a Citroenhez igazolhat?

Az továbbra is egyértelmű, hogy a WRC-be való visszatérése óta szenvedő, a vezérpilótának szánt Kris Meeke-et idén kirúgó Citroen fő célpontja 2019-re az ötszörös világbajnok Sebastien Ogier, de mivel a francia versenyző továbbra sem mutat nagy hajlandóságot arra, hogy a vb-címre esélytelen autóba üljön, mással is tárgyalnak Pierre Budarék.

A hírek szerint Esapekka Lappi ügynökét is megkereste a Citroen és konkrét ajánlatot is tett a finn pilótának, akit nagyon szeretnének megszerezni – a tervek szerint egyébként akkor is kellene nekik, ha Ogier is igent mond, akkor az Ogier-Lappi-Breen hármassal indulnak, ezt szeretnék leginkább. Lappi nemrég járt is a Citroennél és június óta folynak az egyeztetések a két fél között.

Közben viszont Tommi Makinen is lépett és ajánlatot tett Lappinak, méghozzá elég kedvezőt és arról beszélt, hogy a jelenlegi Tanak-Lappi-Latvala trióval megcélozzák a világbajnoki címet 2019-ben. Lappi ügynöke annyit mondott, hogy több csapattal is tárgyalnak, valóban kaptak ajánlatot, de nem írtak alá még semmit.

A Citroennél egyébként Craig Breen és Mads Ostberg szerződése is lejár a szezon végén.

Related posts