Velenczei már régóta szerette volna kipróbálni a Skodát

Márkaváltással folytatja pályafutását az Országos Rallye Bajnokságban Velenczei Ádám és Szedő Csaba, a Korda Racing versenyzői a hétvégi Steelvent Ózd Rallyn már egy Skoda Fabia R5-tel állnak rajthoz.

Bizakodva tekint a honi pontvadászat idei hatodik állomása elé Velenczei Ádám és a Szedő Csaba, hiszen kedvező előjelekkel várhatják a Steelvent Ózd Rally rajtját. A bajnokság ugyanis a veszprémi murva után visszatér a páros által jobban kedvelt aszfaltos pályákra. A bajnoki mezőny legutóbb Székesfehérváron mérhette össze erejét ezen a felületen, ahol Ádámék pályafutásuk eddigi legjobb eredményét elérve, a második helyen érkeztek célba. Ádám és Csaba joggal bízik abban, hogy ismét harcban lehetnek majd a dobogós helyekért, hiszen tavaly a harmadik helyen zárták az Ózd Rallyt. Ezen eredmények elérésében eddig a Korda Racing Hyundai i20 R5 versenyautója volt a segítségükre, amit a szezon hátralévő részére egy Skoda Fabia-ra cserélnek.

„Már régóta szerettem volna kipróbálni a Skodát és most a Korda Racingtől jött egy lehetőség, hogy Ózdon már ezzel tudunk versenyezni, így belevágtunk!” – mesélt Velenczei Ádám a váltás okáról. „Kedden már meg is kezdtük az ismerkedést az autóval, egy egésznapos teszten próbálgattuk az autót. Az első benyomások nagyon kedvezőek, a Fabia egy igazi „felhasználóbarát” autó benyomását keltette. Könnyebb kezelni és a futómű nagyon barátságos, a Hyundaihoz képest talán ez a legnagyobb újdonság. Érzésre a Hyundai motorerőben mintha jobb lenne, mint a Skoda, de úgy érzem nekem a Fabia jobban fog feküdni, a Hyundai kicsit vadabb volt.”

„Az Ózd Rally számunkra kétség kívül a legfontosabb esemény a naptárban, hiszen nekünk ez számít hazai versenynek! Sok ismerős és barát jön ki a versenyre, természetes hogy szeretnénk jól autózni. Tavaly sikerült a harmadik helyen zárni és most is bízunk benne, hogy a dobogós helyekért tudunk majd harcolni. Sokat számíthat, hogy milyen lesz az időjárás, egy hirtelen eső boríthat mindent. Különösebben amúgy nincs bajom a vizes pályákkal, de azt se bánnám, ha most nem esne, mert szárazon teszteltünk. Viszont akkor sem esünk pánikba, ha esni fog, a Korda Raicngnél megvannak a beállítások nedves felületre, úgyhogy azt is megoldjuk.”

Ádámék hazai versenyéről lévén szó, kell, hogy legyen kedvenc pályájuk is, és természetesen van is. „Zagyvaróna Ceredet oda-vissza nagyon szeretem, alig várjuk, hogy a Skodával is mehessünk rajta.” – ismerte be Velenczei.

Related posts