Barum Rali: Meglepetés a kvalifikáción, Herczig Sordo mögött hatodik

Péntek délelőtt lezajlott az idei Barum Rali kvalifikációja, az élen pedig nem azt a nevet láthatjuk, akire a legtöbben számítottak.

Nem Jan Kopeczky, nem Dani Sordo és nem is Alexej Lukjanuk volt a leggyorsabb a Barum Rali időmérőjén, hanem Nikolaj Gryazyn: az U28-as értékelésben is érintett pilóta 2:50,026-ot ment a 4,71 kilométeres szakaszon, ezzel ő produkálta a legjobb időt. A második helyre négy századmásodperces hátránnyal már befért a helyi szupersztár, az R5-ös autók között a vb-n is élmenőnek számító Kopeczky, a harmadik Fabian Kreim másfél tizedet kapott, majd érkezik három és fél tizedes lemaradással Lukjanuk.

Itt kezd szétnyílni az olló, az R5-ös Hyundaijal érkező vb-sztár, Dani Sordo bő egy másodpercet kapott ötödikként, majd az abszolút hatodik idővel következik a magyar bajnok Herczig Norbert és Ferencz Ramón, igaz, ők már két másodperccel voltak lassabbak Gryazynnál.

A bajnoki címért küzdő Bruno Magalhaes csak a 15. időt futotta, panaszkodott a beállításokra, így ő választhat utolsóként rajtpozíciót. A futam ma este egy bemelegítő szakasszal veszi kezdetét

Related posts