Tanak szerint ez volt az eddigi legnehezebb győzelme

Idei harmadik, összességében pályafutása ötödik WRC-győzelmét aratta hétvégén Ott Tanak – a Toyota észt pilótája ugyan végig vezetett, de elmondása szerint borzasztó kemény futamot teljesített.

Csak a második szakasz után nem állt az élen hétvégén a Német Ralin Ott Tanak, egyébként ő diktálta a tempót és Sebastien Ogier szombati defektje után már izgulnia sem kellett, mégis azt nyilatkozta, hogy sokat kivett belőle ez a futam.

“Ez volt az eddigi legkeményebb győzelmem. Óriási munka volt, nagyon nyomnom kellett az első két nap során, mert Seb óriási nyomást helyezett rám. Ezt leginkább talán szombaton éreztem, mert akkor nem éreztem magam igazán otthonosan az autóban és amikor egy ilyen erős ellenfél támad hátulról, nagyon nem akarunk veszíteni. Le kellett magam nyugtatni” – idézi Tanakot a WRC.com.

A pilóta ezzel 13 pontra megközelítette Sebastien Ogier-t és 36 egységre a bajnokságot vezető Thierry Neuville és mivel még négy futam hátra van, sokak szerint vele is számolni kell a vb-harcban – ő azonban ezt nem teljesen gondolja így.

“Azt nyilván jó látni, hogy a helyes irányba megyünk, de még mindig elég távol vagyunk. A célom ugyanaz marad, futamról futamra gondolkodok, most már Törökországra koncentrálok. Lesz előtte egy jó hosszú tesztünk, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni. Erről a futamról most még szinte semmit sem tudunk, sok lesz az ismeretlen dolog.”

Related posts