Neuville marad a Hyundainál, de Mikkelsen sorsa kérdéses

Kevés pilótának van szerződése 2019-re a WRC mezőnyében, de úgy fest, hogy a világbajnoki éllovasnál ez már csak formalitás.

Thierry Neuville 21 ponttal vezeti a vb-tabellát Sebastian Ogier előtt és nagyon jó esélye van arra, hogy megszerezze saját és csapata első világbajnoki címét a szezon végén, a jövő pedig még ennél is egyértelműbb: a belga pilóta és a csapat is tisztázta, hogy gyakorlatilag biztos a közös folytatás 2019-től, csak apró részletek és maga az aláírás hiányzik még.

Az viszont kérdés, hogy ki lesz a csapattársa 2019-ben. Andreas Mikkelsen elvileg szerződéssel rendelkezik (ezt eddig csak ő és a toyotás Ott Tanak mondhatja el magáról a gyári pilóták közül), de a hírek szerint van benne egy kitétel, hogy mikor válik garantálttá és milyen feltételeknek kell ehhez teljesülni. A norvég idén egyáltalán nem szerepel jól, tavaly ugyan parádésan érkezett meg a csapathoz, 2018-ban azonban eddig egyetlen dobogós helyezést tud felmutatni, többször panaszkodott az autóra és egyértelmű, hogy mennyire frusztrált a kialakult helyzet miatt.

Mikkelsen azt azért most elmondta, hogy a csapatnál pontosan tudják, hogy ki mikor hibázott és hogy valójában ki hogyan teljesített, azt is látják, hogy az elmúlt három murvás versenyen az élen tudott lenni, mielőtt problémái adódtak volna. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a pilóta legnagyobb előnye mégis az, hogy nem nagyon lesz olyan rivális, akit egyértelműen elé tudnak helyezni a Hyundainál: ha csak egy váratlan fordulattal nem érkezik meg Sebastien Ogier, nincs a piacon olyan versenyző (Neuville és Tanak “foglalt”), akit mindenképpen megérné helyette beültetni az i20-ba.

A Neuville-Hyundai kombináció pedig a jelek szerint továbbra is megmarad, ráadásul könnyen lehet, hogy egy közös világbajnoki cím után, valamelyest felszabadulva…

Related posts