Ogier egyre elégedetlenebb a Forddal

Finoman szólva sem elégedett a hétvégi Finn Rali után a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier. A francia pilóta csak a csapatutasítások miatt lett ötödik, egyébként nagyon messze volt az élmenőktől és gyakorlatilag komoly szakaszeredmény nélkül zárt – hiába volt még nála is gyengébb Thierry Neuville, nem tudta ezt kihasználni, még mindig 21 pont a hátránya, már csak 23-mal vezet Ott Tanak előtt és csapatként is egyetlen egységgel járnak a Toyota előtt.

“Csalódott vagyok, hogy egyáltalán nem volt meg a tempónk ezen a hétvégén. Ez nem egy kis hullámvölgy, hiszen tavaly mindhárom autó tudott szakaszokat nyerni, a nyers tempó megvolt, úgy jöttünk ide, hogy ott legyünk a Toyota mögött, de képtelenek voltunk harcolni bármiért” – mondta a világbajnok az Autosportnak.

“Küzdeni kell azért, hogy az autót az úton tartsuk, szóval valamit kezdeni kell a tapadással. Elég megnézni a Toyotát, sokkal könnyebbnek tűnik, sokkal jobban tapad a kanyarokban. Használhatok bármilyen lengéscsillapítót, nem számít és úgy tűnik, hogy az aero-csomag sem segít” – utalt arra, hogy visszakérte a VW-nél használt Reiger lengéscsillapítóit erre a hétvégére és egy új aero-csomaggal is készült az M-Sport.

Malcolm Wilson csapatfőnök sem tagadta, hogy gond van, de azt is hozzátette, hogy egyetlen dolgot nem fognak csinálni: pánikolni.

Related posts