Finn Rali: Csak Ostberg bírja Tanak tempóját

Nem a világbajnoki címért harcoló Thierry Neuville és Sebastien Ogier csatáját hozta a legendás WRC-futam első napja – a Toyota észt pilótája, Ott Tanak áll az élen, Mads Ostberggel küzd, míg a két nagyágyú már komoly hátrányban van.

Szokatlanul száraz pályákon zajlott a Finn Rali pénteki napja, így nagy szerepet kapott a pályatakarítás, ami jelentősen megnehezítette az elsőként rajtoló Thierry Neuville és a másodikként poroló Sebastien Ogier dolgát is – egyikük sem tudta tartani az élmenők tempóját, Neuville ráadásul egy hibával további komoly hátrányt szedett össze. Az első nap végén a belga csak a tizedik helyet foglalja el szűk kétperces lemaradással, míg Ogier “csak” a hatodik, ő holnap a tisztább pályákon még bízhat abban, hogy felzárkózhat a dobogó környékére.

A takarítás nem zavarta viszont a félelmetes tempót diktáló Ott Tanakot és a meglepően gyors Mads Ostberget, akik oda-vissza osztották egymást egész nap az első helyért folyó harcban – a norvég citroenesnek akadt egy kis gondja a gumival, így jelenleg öt másodperccel az észt toyotás áll jobban. Mindketten elképesztő teljesítményt nyújtottak a körülményeket tekintve egyiküktől sem feltétlenül ez volt a várható…

A dobogó alsó fokát jelenleg az önbizalomhiánnyal küzdő Jari-Matti Latvala foglalja el, mögötte pedig Hayden Paddon és Teemu Suninen előzi még meg Ogier-t – Esapekka Lappi a vártnál jobban szenved és meg is forgott már egyszer, míg Andreas Mikkelsen perceket dobott el magától egy borulással.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Related posts