Nem volt minden a helyén a Fábián–Láng párosnál

Nem a Székesfehérvár Ralin hozták idei legjobb formájukat Fábián Szabolcsék – főleg, hogy már napokkal a futam előtt megkezdődtek a bajok…

„Volt hét közben egy háztartási balesetem, így a bal lábam nem volt százszázalékos, de elsősorban mentális gondok voltak ezen a hétvégén. Már a felkészülésünk sem volt jó, problémák voltak az itinerrel, akadt olyan pályarész, amit egyáltalán fel sem írtunk, és egyébként is dekoncentráltan versenyeztünk. Az egyik gyorsaságin Roland is eltévedt, így bő tíz kilométert szemre mentünk, itiner nélkül, ott is jó sokat kaptunk” – mondta Fábián Szabolcs.

Minden probléma ellenére a végeredmény azért nem alakult rosszul. „Alapvetően egyébként jók voltak a pályák, élvezetes volt menni az autóval, és végül abszolút negyedikek lettünk, ami még nem fordult velünk elő, úgyhogy örülünk neki. Persze azért ezt a helyén kell kezelni, mert kaptak előttünk büntetést, estek is ki előlünk a legvégén, ennek köszönhetjük ezt a helyezést. Sokat tanultunk a hétvégéből, és tudjuk, hogy sok mindent másképp kell csinálni” – figyelmeztetett a pilóta.

A következő verseny nagyon fontos lesz az év végi értékelést tekintve. „Készülünk a Baranya Kupára, az szorzós futam lesz, így nagyon nagy szükségünk van arra, hogy beérjünk, és lehetőleg minél jobb helyen végezzünk. Tavaly kiestünk ott műszaki hiba miatt, most igyekszünk még jobbá tenni az autót (azzal most sem volt gond, a beállítások is jól sikerültek), és minél jobban szerepelni” – tekintett előre Fábián.

Related posts