Hadik András beszélt a szakasz közben leálló Fordról

Egy technikai hiba miatt behozhatatlan hátrányba került Hadik András és Igor Bacigál a Székesfehérvár Rali első napján, így végül be kellett érniük az abszolút negyedik helyezéssel – bíznak a jobb folytatásban.

A szombathelyi kiesés után győzelmi reményekkel utazott el a fehérvári pályákra a Hadik–Bacigál kettős, főleg annak tudatában, hogy a pilóta 2017-ben nyerni tudott ezen a helyszínen. A jó kezdés után azonban megtréfálta őket a technika ördöge.

„Sokkal jobb eredményre számítottunk, de sajnos az első nap végén, az utolsó gyorsaságin adódott egy technikai gondunk. Egy egyenesben haladtunk, leszabályzás körüli tempóval, amikor egyszer csak leállt a Ford motorja, és nem tudtuk egyből újraindítani, amivel nagyon sok időt, nagyjából negyven másodpercet veszítettünk” – tekintett vissza az eseményekre Hadik András.

„Ezt a hátrányt cipeltük magunkkal végig, nem lehetett már ledolgozni, de szerencsésnek is tekinthetjük magunkat, mert ott akár véget is érhetett volna a futamunk, ám mi beértünk a célba, és negyedikek lettünk. A verseny egyébként jó volt, jó pályákon, jó rendezés mellett autózhattunk, ezzel nem volt probléma” – magyarázta Hadik.

Közben pedig valószínűleg a probléma okát is megtalálták, bíznak benne, hogy a folytatásban már nem jön ez elő többet. „Az Európa-bajnokságon is akadtak hasonló gondok a Fordokkal, az M-Sport küldött egy új frissítést, és valószínűleg ez okozta a hibát, beszéltünk velük már a futam közben, és valamennyire ismerték a problémát, előfordult ilyen már másik autójuknál is. Remélhetőleg Veszprémben ezzel már nem kell foglalkozni.”

„A magyar bajnokság nagyon szoros, meglehetősen gyors az élmezőny, éppen ezért borzasztó nehéz futamot nyerni. Más célunk viszont nem lehet Veszprémben, szeretnénk egy jót versenyezni, és megpróbálunk nyerni, az előző két, balszerencsés verseny után ránk férne” – tekintett előre a pilóta.

Related posts