Sikeres hétvége a koronázó városban

Értékes pontokkal, dobogós helyezésekkel tértek haza a CREDOBUS-LPWMSport autói és versenyzői a 2018-as Országos Rallye Bajnokság negyedik fordulójáról a Taxi4 Székesfehérvár Rallye-ról.

Ismét csapatunk Hyundai i20 r5 versenyautóját választotta a Turán Frigyes – Bagaméri László páros. A bajnokság vezető pozíciójában érkeztek a koronázó városba és az volt a céljuk, megtartsák ezt az eredményt. Jól kezdtek, szinte hibamentes első napot produkáltak, és második pozícióban fordultak a második napra. Több gyorsasági szakaszt megnyertek, de volt defektjük és megfogásuk is, aminek köszönhetően végül a dobogó legalsó fokára állhattak fel, megtartva ezzel a bajnokságban vezető helyüket.

„Volt egy megforgásunk és egy defektünk is, amiket nagyon sajnálok, de elégedett vagyok a harmadik hellyel is, hiszen egy picivel tudtuk növelni az előnyünket a bajnokságban” – összegezte a hétvégét Turán Frigyes.

A csapat Mitsubishis párosa a Tábori Ákos – Kürti Tamás duó a pályabejáráson kétszer átlépte a megengedett sebesség határt, így 1:40 másodperces időbüntetéssel kezdték meg a viadalt. A srácok ennek ellenére nem adták fel, küzdöttek a jó eredményért. Többször nyertek gyorsaságit és végül a kategóriájuk második helyén fejezték be a versenyt, megtartva az esélyt, hogy a bajnokságot nyerjenek.

„A pályabejáráson átléptük a sebesség határt, amiért megbüntettek minket, de nem adtuk fel, végig küzdöttük a versenyt, aminek az eredménye egy ezüstös eredmény lett, így továbbra is jól állunk a bajnokságban” – tette hozzá Tábori Ákos.

A Peugeot Kupás Csomós Miklós – Nagy Attila páros nagyon komolyan közlekedett a hétvégén. Minden szakaszt megnyertek és az ORB nagy abszolút 10. helyén végeztek, ami nagyon komoly eredmény. Ők is időbüntetéssel kezdtek, de gyorsról gyorsra ledolgozták és végül közel három perccel megnyerték a kategóriát.

„Nagyon tempós pályákon versenyeztünk, és sokszor kellett ritmust váltani” – kezdte a beszélgetést Csomós Miklós, majd hozzátette: „Nagyon szépen köszönöm Lovász Pálnak, hogy bizalmat adott nekünk és bizonyíthattuk, hogy igen is tudunk versenyt nyerni. A csapattól ismét egy nagyon jó autót kaptunk, e nélkül nem sikerülhetett volna az eredmény.”

A Riskó Dániel – Adorján Szabolcs a miskolci verseny után kicsit bizalom hiányosan állt rajthoz Székesfehérváron, bár ez teljes mértékben érthető. Ennek ellenére szépen autóztak, fokozatosan tudták növelni a tempójukat és végül pontszerző helyen hozták be a kis 208-ast.

„Nagyon jól éreztük magunkat az autóban, egyre jobb tempóban tudtunk autózni. Örülök, hogy célba értünk, és a következő versenyen szeretnénk visszatérni az egri önmagunkhoz” – zárta a beszélgetést Riskó Dani. Lovász Pál kihagyta az elmúlt két versenyt, pontosabban az óta nem ült az autóban, amióta a Hyundai i20 R5 megkapta a motor frissítést, ezért úgy döntött, pénteken egy murvás teszt keretein belül Ő is kipróbálja az autót.

Related posts