Busman a hegyen: Szabó Attila szlovák hegyiversenyen indult

A ralik mellett idén számos hegyi futamon elindul az Inter Europe Team versenyzője: Szabó Attila Busman májusban a népes mezőnyt felvonultató jahodnai viadalon vett részt, és beleszeretett a sajátos műfajba: már tervezi, hogy jövőre még több hegyet mászik meg BMW-jével.

Szezonja első versenye, a márciusi Eger Rali kigyulladt autóval ért véget a Busmannak becézett Szabó Attila számára, a folytatás azonban sokkal pozitívabban alakult. A Miskolc Ralin az első osztállyal együtt a távot, mivel azonban tesztjelleggel indult, az értékelésbe nem számított bele a BMW Compact F2400. A következő bevetés viszont már élesben ment: Szlovákiába utazott, hogy rajthoz álljon a 10. Moris Cup Jahodna hegyiversenyen.

„Nagy nemzetközi hegyiverseny volt 85 indulóval, fel a hegyre, le a hegyről, ebből állt a menetrend. Tehát egyetlen gyors volt, azt kellett többször teljesíteni, egy nap alatt négyszer másztunk fel a hegyre. Szenzációs verseny volt, sok külföldi indulóval, sok nagy autóval, nekem nagyon tetszett ez a lebonyolítás és ez a hozzáállás. Még a szlovák autósport-szövetség vezetői is odajöttek, megkérdezték, hogyan érezzük magunkat” – újságolta Szabó Attila a Jahodnában, magyar nevén Pozsonyeperjesen szerzett élményeit.

„Sajnos hiába kis köbcentis kocsival mentünk, összevontak minket a nagy kategóriás autókkal. Így végeztem a több mint nyolcvan induló közül abszolútban a 25. helyen.” A pilóta nem titkolja, beleszeretett a hegyiversenyzésbe, ezért minél több ilyen jellegű viadalon szeretne rajthoz állni: „Júniusban és szeptemberben is lesz egy szlovák hegyiverseny, amellett mindenképpen indulni akarok Parádsasváron júliusban. De olyan jó szájízzel jöttem haza a jahodnai futamról, hogy jövőre több hegyiversenyt tervezek, mint ralit. Egy új karosszériát is építünk a következő szezonra, amely sokkal könnyebb lesz” – ecsetelte Busman, aki azt is elárulta, honnan származik széles körben ismert beceneve:

„Még gyerekkoromból ered, de igazából nagy összefonódás nincs a név és köztem, már csak azért sem, mert én két méter magas vagyok, a busmanok pedig kicsik. Apám erdész, vadász volt, mindig azt mondták, hogy
jön a nagy vadász meg a fia, a kis busman. Ez azóta is rajtam maradt, és a versenyeken ezen a néven ismer mindenki. Ha bemutatkozom, hogy Szabó Attila vagyok, akkor megkérdezik, hogy kicsoda. Ha azt mondom, Busman, akkor rögtön tudja mindenki.”

Related posts