Rögtön WRC2-es bajnok lenne a Citroen

Nagy tervek vannak a DS3-at felváltó C3 R5-tel: már idén világbajnokok akarnak lenni a franciák.

Finoman szólva sem váltotta meg a világot a Citroen DS3 R5, az autó gyakorlatilag esélytelennek bizonyult a kategóriában a Skoda és a Ford mellett, így nem is futott be különösebb karriert Európában – részsikerek mellett az az elterjedt álláspont, hogy lassabb, nehezebben vezethető és sokkal kevésbé megbízható, mint a riválisok.

A franciák ezért már 2016-ban úgy döntöttek, hogy lecserélik és érkezik a C3 R5, tavaly ősszel már tesztelték is és a jövő hétvégi Korzika Ralin be is vetik, mint gyári csapat – sőt, annyira bíznak benne, hogy rögtön bajnoki címről beszélnek. Az autót Stephane Lefebvre és a regnáló francia aszfaltbajnok, Yoann Bonato fogja majd vezetni, de a Skodák és Fordok ellen még a hazai pilótákkal sem lesz könnyű dolguk.

A projekt komolyságát az viszont mindenképpen jelzi, hogy a fejlesztésbe bevonták a WRC-ket vezető Kris Meeke-et és Craig Breent is a szintén a WRC-csapathoz tartozó Lefebvre mellett. Pierre Budar, a Citroen ralirészlegének vezetője szerint a céljuk egyértelműen az, hogy Lefebvre világbajnok legyen, mutassa meg, hogy az autó gyors és megbízható, a pályákat a WRC-s tapasztalatai alapján ismeri, az autót pedig nagyrészt ő fejlesztette, így azt is maximálisan ismeri.

 

Related posts