ERC: Herczig hatodik lett, Botka hatalmasat bukott

Óriási balesetet szenvedett a Botka-Mesterházi páros az ERC szezonnyitóján, de szerencsére nincs komoly bajuk – a Herczig-Ferencz duó viszont sikeresen kezdte meg nemzetközi szereplését, hatodik helyet szerzett.

Kiváló tempót diktált mindkét magyar páros az Azori-szigeteken rendezett ERC-futam utolsó napján, hiszen az első három szakaszon mindketten kétszer-kétszer fértek be a legjobb öt közé és már a top tízben jártak, úgy tűnt, hogy szép eredménnyel zárhatják a versenyt. A második kör első gyorsaságiján aztán Herczig ismét remekelt, Botkának nem jött ki a lépés, így a magyar bajnok honfitársa elé került, majd jött az utolsó előtti szakasz, ahol Botkáék hatalmasat buktak és nagyon összetörték a Skodát:

A versenyzőknek szerencsére nem lett komoly bajuk, Herczigék pedig úgy fejezték be a napot, ahogy elkezdték: negyedik időt futottak és összetettben a legvégén felzárkóztak a hatodik helyre. A MOL Racing Team így remek eredménnyel kezdte meg nemzetközi szereplését, hiszen a több mint harminc rajthoz álló R5-ös között oda tudott érni a legjobb hat közé és szombaton a tempót tekintve is az élmezőnyhöz tartozott – Botkáék és Érdiék viszont kiestek, utóbbi páros a csütörtöki gondok után nem is állt már vissza.

A versenyt végül a nagy esélyes Alekszej Lukjanuk nyerte, méghozzá szinte végig vezetve, mögötte a két helyi sztár, Moura és Magalhaes ért oda a dobogóra, majd következett Chris Ingram, Fredrik Ahlin és Herczig Norbert.

fotó: Botka Rally Team
slide: MOL Racing Team

 

Related posts