Herczig-Botka ügy: Botka lépett először

Arról már beszámoltunk, hogy Botka Dávid ellen etikai eljárás indult Herczig Norbert bejelentése miatt, de most meglehet az indok Herczig lépésére is. 

A Formula.hu igyekezett utánajárni az előzményeknek. Meg nem erősített információk szerint a Botka Rally Team tett feljelentést a MOL Racing Team ellen az Európa-bajnokság illetékeseinél, hogy a csapat várhatóan tiltott pályabejárásra készül a március 22-24-i szezonnyitónak otthont adó Azori-szigeteki Rali helyszínén.

Erről tudomást szerzett a MOL Racing Team, ezért tette meg bejelentését a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség etikai bizottságánál – ezt követte Botka csapatának Facebook-posztja. Az etikai eljárás tárgyalására csak az Azori-szigeteki Rali után, április 5-én kerül sor.

“Sokan fordultak hozzám, hogy mi ez a fegyelmi eljárás és mi van mögötte! Jó pár hete tudomásunkra jutott, hogy a Herczig-Ferencz páros többször is járt kint az Azori-szigeteken kicsit körbenézni (már a Kanári-szigeteken és Cipruson is). Mivel nem szeretnénk azt hogy “pályaversenyek” legyenek az Európa-bajnokság futamai, mint a magyar futamok, így lépéseket tettünk és ezért akarnak engem/minket fegyelmi eljárás alá vonni! Pont ezért mentünk évekkel ezelőtt külföldre, hogy ezeket a dolgokat elkerüljük és tényleg olyan legyen a versenyzés, ahogy az meg van írva! Eltelik pár év és ezzel kell szembesülnünk…Szánalmas!” – írta a Botka Rally Team közösségi oldalán Botka Dávid.

Related posts

One Thought to “Herczig-Botka ügy: Botka lépett először”

Comments are closed.