Makinen: Most nem járhatunk úgy Mexikóban, mint tavaly

A Toyota csapatfőnöke szerint sokat dolgoztak azon, hogy ne forduljanak elő olyan problémák a Yaris WRC-kkel, mint a 2017-es futamon.

Tavaly a Svéd Ralin aratott győzelem után komoly mélypont volt az akkor még gyakorlatilag újonc Toyota számára a mexikói futam, a speciális körülményeket nem igazán bírta az autó: túlmelegedett a motor és többször is csak etap programon lehetett használni, de a fék és a középső differenciálmű is túlhevült.

“Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy fejlődjünk tavalyhoz képest, amikor Mexikó nagy gondokat okozott az autónak. Azóta mindent kielemeztünk, javítottunk a hűtésen, a motoron és remélhetőleg ez elég lesz ahhoz, hogy versenyképes legyen a csomagunk, de ezt csak akkor fogjuk megtudni, ha elkezdődik a futam” – nyilatkozta Tommi Makinen csapatfőnök.

“Az egyértelmű, hogy a teljesítmény megvan az autóban és múlt héten teszteltünk is egy jót” – tette hozzá a Mexikóban 2016-ban futamot nyerő Jari-Matti Latvala. “Vannak fejlesztéseink a futómű terén, jobbnak érzem a kigyorsítást és a fékezés közbeni tapadás is jobb a tavalyi év végéhez képest.”

 

Related posts