Al-Attiyah is Toyota WRC-vel indul?

A hírek szerint kaphat egy Yaris WRC-t a korábbi kétszeres Dakar-győztes és WRC2-es bajnok, méghozzá több futamra.

Nasser Al-Attiyah már negyvenhét éves, de még mindig bizonyít, az idei Dakar Ralin is meggyőző teljesítményt nyújtott és végül másodikként ért célba a Toyotával – korábban kétszer megnyerte már a legendás futamot, de a ralikarrierje is elég tartalmasra sikerült eddig. 2006-ban a PWRC világbajnoka lett, 2014-ben és 2015-ben egymás után két vb-címet nyert a WRC2-es kategóriában, nyert ERC-futamot és összesen 73 vb-futamon vett részt, a legjobb eredménye pedig a 2012-es Portugál Ralin elért negyedik helyezés.

A hírek szerint most hat futamra szerepet kaphat ismét a WRC-ben, ahol az előző két évben egyáltalán nem indult – méghozzá stílusosan egy Toyotával. “Folynak a tárgyalások Nasserrel. Nincs még döntés, de úgy készülünk, hogy Argentínára készen álljunk” – mondta a Toyota Gazoo Racing vezetője, Tommi Makinen.

“Ő egy privát pilóta, nem negyedik számú gyári autót fog kapni, de mi készítjük fel és üzemeltetjük a versenygépét. Megpróbáljuk a miénk mellé tenni az övét is a szervizben, ez megkönnyítené a logisztikát” – folytatta a sportág korábbi négyszeres világbajnoka.

“Öt-hat versenyről van szó, Argentína lenne az első, aztán Portugália, Szardínia és még néhány. A reklám szempontjából és a tapasztalata miatt is jó lenne, ha velünk lenne Nasser, azt nem tudom, hogy ő-e a leggyorsabb pilóta, de az biztos, hogy tudja, hogy mit csinál” – magyarázta Makinen.

fotó: Toyota Gazoo Racing

Related posts