Petter Solberg is tesztelte az R5-ös Volkswagent

Újra raliautóba ült a 2003-as világbajnok.

A WRC 2003-as világbajnoka 2012 végén távozott a sorozatból és azóta már sikeres ralikrossz-pályafutást produkált, két bajnoki címet nyert a WRX-ben – most azonban a Volkswagen új R5-ös autójának tesztelésébe segített be. “Fantasztikus volt újra raliautóban ülni és segíteni a Volkswagen családnak. Élvezetes nap volt, a csapat nagyszerű munkát végzett, az autót pedig nagyon jó volt vezetni. Ki se akartam szállni a nap végén” – nyilatkozta a norvég versenyző.

Solberg háromszáz kilométert tett meg a Polóval, ami azért elég eltérő szám attól, amennyit a WRX-ben szokott teljesíteni, elég komoly teszten vett részt. Közösségi oldalán aztán azt a szöveget posztolta, hogy “Nézem a Montét és ez elgondolkodtat” – egyesek szerint a visszatérésen gondolkodik, hiszen korábbi nagy riválisa, Sebastien Loeb idén ismét rajthoz áll több WRC-futamon is, mi tartaná vissza ettől Solberget? Arról ő maga beszélt korábban, hogy kapcsolatban állt a Toyotával, az M-Sporttal is jó viszonyt ápol, a VW pedig augusztusra ígéri az R5-ös Polo bemutatkozását – reális lehet valamelyik?

Related posts

One Thought to “Petter Solberg is tesztelte az R5-ös Volkswagent”

  1. […] világbajnoka nemrég hosszú teszten vehetett részt a Volkswagen készülő R5-ös autójával, ahol több száz kilométert tett meg vele az utóbbi […]

Comments are closed.