Gyors pályák, nehéz verseny!

5 év után újra aszfalton a Székesfehérvár Rally
Osváth Péter és navigátora, Májer Dávid már izgatottan várja az Országos Rali Bajnokság következő futamát, a Székesfehérvár Rally-t, amelyet július 13-14-én rendeznek meg. A versenyzőknek két nap alatt 11 gyorsasági szakaszt és közel 134 versenykilométert kell teljesíteniük.
“A versenykiírásban eredetileg vegyes talajú versenyként volt meghirdetve a Székesfehérvár Rally, tavaly pedig teljesen murvás volt, végül azonban idén aszfalton rendezik meg a futamot. A Fehérvár környéki aszfaltos pályák a leggyorsabb pályák közé tartoznak, dobálós, felhordásos, gyakori aszfalttípus-váltásokkal, ami megnehezítheti a versenyzők dolgát. Természetesen a mezőny is erős lesz, ráadásul hétvégére igazi kánikulát jósolnak, kis záporokkal tarkítva, amire majd szintén készülni kell. Próbáljuk a lehető legjobb gumitaktikát kiválasztani” – mondja Osi.
“Nézői szempontból a szombati, városi szuperspeciál lesz a leglátványosabb, amire biztos, nagyon sokan kilátogatnak, ez igazi nézőcsalogató szakasz. Murvás gumival ugyan látványosabb lenne, de így is szeretnénk kihozni magunkból a maximumot és szórakoztatni a szurkolóinkat a Skoda Fabia R5-tel. Szombaton az oroszlányi szakaszt teljesítjük majd háromszor, majd vasárnap egy hosszabb versenynap vár ránk, itt három körben három különböző szakaszon autózunk. A hivatalos programunk pénteken kezdődik a pályabejárással, kíváncsian várom, milyen lesz az utak minősége. A jó hangulat természetesen garantált, a csapatunk, az Extrém Rally Kaland most is mellettünk áll. Próbálunk tempósan versenyezni és minél több pontot gyűjteni a két nap alatt” – zárja Osi.
Köszönjük Partnereinknek!
IMC Soft KFT., Völcsey Hőtech Kft., VESZ-MONT 2000 KFT, Spedimex Hungary Kft., Fülöp Transport Kft., 2M Biztosítási Alkusz Kft, Leviter 2000 Kft., Transagent, Forte Trans Kft., FoliaZ.hu, PUWE Kft.

Related posts